ImageDescription

Barselscafé på GAIA-Instituttet

 

Kære mødre og fædre.

Lørdag d. 21.4.18, kl 12-14 vil en mor, som tidligere har været ramt af en efterfødselsreaktion - fortælle om sine erfaringer og hvordan hun kom igennem denne svære krise.

Oplæg: Om at blive mor - og blive bange for livet
Sebastian var ikke planlagt. Til gengæld blev jeg meget hurtig glad for tanken om, at han var min, og at han snart ville komme til verden. 
I november 2014 lå han i mine arme for første gang. Desværre kunne jeg knap nok anerkende ham -  jeg var udmattet oven på 12 timers fødsel, var desorienteret og faktisk ikke rigtig glad. 
Sebastians fødselsdag blev starten på en mørk hverdag med manglende søvn, brystbetændelse, angst - og tvangstanker. (Da jeg havde det værst, overvejede jeg at køre over for rødt i et af Københavns mest trafikerede lyskryds).
Jeg vil fortælle hvordan jeg udviklede en svær efterfødselsreaktion og hvordan jeg kom ud af den igen. 
Min søn Sebastian er i dag tre år gammel og en glad, sund og rask dreng.
Jeg selv har det også meget bedre, men jeg kæmper stadig indimellem og har fortsat tendens til angst og belastende tanker, når jeg ikke får sovet nok. 
Vi er dog en stærk lille familie! Og det er vi bl.a., fordi min mand er et stærkt og klogt menneske, der vælger at tage kampen op med mig og mod angsten. Vi er også er en stærk familie, fordi jeg fortsat arbejder med livet, oven på min efterfødselsreaktion.  
Min mand, Darmian, vil også være til stede d. 21.4. og stiller sig til rådighed for evt spørgsmål ift det at være partner til den, der er ramt.
Jeg glæder mig til at dele min historie med de af jer, der måtte have glæde af at høre den.
Mange hilsner
Maria

Den første time vil Maria fortælle sin historie, derefter vil der være mulighed for at spørge ind Marias erfaringer og evt. dele egne, efter behov.
Det er også muligt blot at komme og lytte med. Og det er selvfølgelig helt anonymt at deltage. Det koster kr. 100,- pr person, der betales ved tilmelding via mobilepay til: 2014 1914 (Anne-Clari Vetö). De fremmødte modtager en gratis udgave af bogen: ”Et hav af følelser”, udgivet af GAIA - (max et eksemplar pr. par).

På GAIA-Instituttet vil vi gerne udbrede kendskabet til efterfødselsreaktioner, og foredraget retter sig mod de mødre og fædre, der kunne finde det hjælpsomt at møde andre med genkendelige udfordringer i forbindelse med graviditet/fødsel/ efterfødselsperiode.

Herudover er pårørende, sundhedsplejersker, psykologer og psykoterapeuter også velkomne. Vi vil også komme ind på, hvordan vi kan fange de første symptomer på en efterfødselsreaktion, så kvinden eller manden – og den lille familie - kan få hurtig hjælp, også når de ikke selv lige kan forstå, hvad der har ramt dem.

Tilmelding på forhånd efter ”først-til-mølle-princippet” til post@gaia-institutttet.dk, Vi tilstræber trygge rammer for de fremmødte og derfor er der et max antal deltagere på ca 14 personer. Man kan dog altid ringe lørdag morgen på tlf: 2030 5759 og høre, om der er flere ledige pladser.
                                           
Har man ikke pasning til sin baby er det også muligt at tage baby med – de fleste får noget ud af det alligevel – (Det er selvfølgelig lettere for dig/jer at være til stede, hvis baby passes andetsteds imens).

Nogle af GAIA-Instituttets psykologer/psykoterapeuter vil være til stede på dagen og fortælle lidt om efterfødselsreaktioner generelt, samt besvare evt. spørgsmål.

Vi glæder os til at byde jer velkomne lørdag d. 21.4. på GAIA-Instituttet, Ålbrovej 20, 2730 Herlev.

 


 

Obs. Parkering
Af hensyn til passage for evt. brandbiler og ambulancer er det forbudt at parkere på vejen ud for GAIA. Hvis der ikke er plads på pladsen foran huset, så parker venligst på Tårnvej (ved containerne).