ImageDescription

Individuel terapi - med autoriseret GAIA-terapeut

Alle GAIA-Instituttets psykoterapeuter og specialister i terapi af efterfødselsreaktioner har

 • en praktisk grunduddannelse (pædagog, sundhedsplejerske, jordemoder, ergoterapeut, læge, psykolog)
 • 3-4-årig terapeutuddannelse i form af et teoretisk og praktisk træningsforløb på en af Psykoterapeut Foreningens eller Psykologforeningens anerkendte uddannelser og er underlagt GAIA-Instituttets etiske regler.

 •  


  Odense NV
  Bjarne Dam Larsen
  Psykoterapeut MPF
  Reg. Psykoterapeut
  Sexolog


  Sundheds-huset
  Paarupvej 15
  5210 Odense NV
  Tlf: 53 50 05 88
  E-mail: mail@bjarnedamlarsen.dk
  Hjemmeside: www.bjarnedamlarsen.dk
  Se kort samt Rejseplanen

  Uddannet eksistentiel psykoterapeut 2011 og integral sexolog i 2017.
  Andre uddannelser: Healingmassør 2014 (healingmassage, gravidmassage, efterfødselmassage og babymassage)
  Hypnoseterapeut med speciale i Mindful Birth (Fødselshypnose) er uddannet i Marie Mongan hypnobirthing metoden 2011.

  Som eksistentiel psykoterapeut ved jeg at livet er fyldt med situationer, begivenheder og hændelser som påvirker vores liv positivt og negativt. Disse påvirkninger skal vi nogle gange have hjælp til at håndtere.
  Det gælder også, når du er gravid, fødslen og tiden efter en fødslen.

  Jeg har siden 2011 interesseret mig for de særlige reaktioner der påvirker din opfattelse af graviditet, fødsel og de ”efterveer” fødselsreaktioner som det at blive mor eller far kan give.
  Mit hovedfokus har i mange år ligget på graviditeten og de gravide som frygter eller er angste for at føde.
  Det fik mig til i 2013 at skrive bogen Mindful Birth – den glemte viden om fødsler, som giver gravide viden om hvordan de kan arbejde med deres frygt for at føde gennem hypnose og meditation.
  Nyste forskning viser nemlig at kvinder der har arbejdet med deres tanker om fødslen er i lavere risiko for efterfødsel reaktioner/depressioner.

  MEN der er også en anden virkelighed som fortæller at 6 – 10 % af kvinder og 3 -5 % af mænd bliver ramt af en efterfødsel reaktion/depression. Tallet er formodentlig højere da mange efterfødsel reaktioner/depressioner ikke opdages.

  Jeg møder ofte kvindelige og mandlige klienter i min klinik som kommer med problemstillinger som, når vi får talt os ned i problemet, viser sig at stamme fra da de blev forældre og den belastning det var. En belastning som vi ikke taler nok om, men som gemmes væk i skam over ikke at kunne håndteres.

  Sandheden er at fødsler, og det at blive mor og far, ikke altid er en rosenrød historie men kan være en traumatisk oplevelse. Vi kommer i kontakt med så mange følelser (også gamle følelser fra vores egen opvækst) og vi oplever et stort ansvar, som vi måske ikke helt er klar til eller har lært at håndtere. At føle negative følelser og have negative tanker som nybagt mor eller far er ofte et tabu, men det er også helt normalt når du bliver presset – det du behøver er en der ved hvad der foregår og som du kan tale frit med det om.

  Du skal være hjertelig velkommen til at kontakte mig, Jeg er der for dig og kan hjælpe dig med at blive den bedste udgave af den mor eller far, du ønsker og kan blive.