ImageDescription

 

ImageDescription

Et hav af følelser

Et hav af følelser er til alle, der er interesserede i, hvad efterfødselsreaktioner er. Det er en brugsbog og en selvhjælpsbog til dig, der oplever en efterfødselsreaktion eller er ven eller i familie til en. Har du en efterfødselsreaktion? Få svar i kapitlet Test dig selv. Har du brug for hjælp her og nu, så giver kapitlet Psykisk førstehjælp dig gode råd til, hvad kan du selv gøre. I bogen får du svar på: Hvad er en tudetur, hvad er symptomerne på forskellige efterfødselsreaktioner, hvad er en psykose, hvem kan få det, hvad skyldes det, og hvordan hjælper psykoterapi dig til at kommer igennem det.

Af Gunna Egelund Hesselbjerg, Charlotte Iversholt Bashary og Kirsten Lindved. GAIA's Forlag, 110 sider, udkom 3. juni 2009

Pris kr. 165,- inkl. moms og forsendelse Bestil


Når det gør ondt at være mor

Når det gør ondt at være mor er en beretning om, hvordan det er at gennemleve en efterfødselsreaktion. Lisette Rasmussen får sin reaktion efter fødslen af sit andet barn. Hun får alvorlige psykiske problemer, som gør tilværelsen besværlig for både hende og hendes familie i mere end halv andet år. Hun var stærkt deprimeret, var plaget af en indre uro og kunne blive yderst aggressiv. Disse kaotiske tilstande gjorde, at hun havde svært ved at få sin hverdag til at hænge sammen. Overblikket og koncentrationen var væk, og kontakten til børnene blev dårligere og dårligere. Hun følte ikke, at hun slog til på nogen områder - mindst af alt som mor - men skammen fik hende til at skjule for sine omgivelser, hvordan hun i virkeligheden havde det. Derfor gik der mere end 6 måneder efter fødslen, før hun endelig blev "afsløret" og kom i terapeutisk om-terapi.

Af Lisette Rasmussen. GAIA's Forlag, 102 sider, udkom 1998.

Pris kr. 95,- inkl. moms og forsendelse Bestil

 

Fødselsdepression Svend Aage Madsen, Lise Gullestrup, Janni Ammitzbøll, Kirsten Lindved, Poul Videbech, Merethe Vinter

Fordommene om fødselsdepression er mange, og ofte negligeres lidelsen som værende en helt normal tilstand for småbørnsforældre. Med denne bog er der reel hjælp at hente.

Bogen kan bestilles på forlaget Frydenlund. Klik her for bestilling og link til forlaget.

"En god hjælper og følgesvend for de sundhedsprofessionelle og behandlere, som er i kontakt med kvinder og mænd med fødselsdepression og deres familier". Anmeldelse i Sygeplejersken.